Hoe wij werken

Wij zien onze rol als een coach die naast je gaat staan en je helpt om je eigen oplossingen te vinden. Onze betrokkenheid bij jouw ontwikkelingsproces is zo lang als nodig is, maar zo kort mogelijk.

Tijdens de intake bespreken we jouw hulpvraag en overleggen we welke aanpak het beste bij jou past. Past een coach het beste bij jouw vraag of is psychologische therapie het meest passend? Deze vraag proberen we tijdens de intake te beantwoorden. Samen met jou stippelen we een behandeltraject uit dat aansluit bij jou en jouw hulpvraag. Zorg op maat dus!

Een traject bij HELDER is inzichtgevend, gericht op het blootleggen van onderliggende patronen. Maar het kan ook heel praktisch zijn gericht op jouw dagelijkse praktijk. Regelmatig evalueren we of we op de goede weg zijn.

Je kunt je aanmelden bij het tabblad contact. Vul je gegevens in en wij nemen neem zo snel mogelijk contact met je op om een intakegesprek in te plannen.

Het intakegesprek heeft als doel om kennis te maken, stil te staan bij waar je tegenaan loopt en wat je zou willen bereiken met de gesprekken. Van daaruit kunnen we wederzijds bepalen of het vergoede of onvergoede zorg moet worden, en of we de juiste personen zijn voor elkaar. Let op als je al een verwijzing van je huisarts hebt, neem deze dan al mee naar het eerste gesprek, anders kan het gesprek niet vergoed worden!

Mochten we na het intakegesprek met elkaar verder willen, dan start het traject. Een sessie in de vergoede zorg bestaat uit 45 minuten gesprekstijd en 15 minuten administratietijd en begint doorgaans met een frequentie van eens in de 2 weken.